ВГО “Поруч” – співорганізатор і учасник круглого столу про ґендерні проблеми в галузі освіти

ВГО “Поруч” – співорганізатор і учасник круглого столу про ґендерні проблеми в галузі освіти

15 лютого в Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана (КНЕУ) відбувся міжнародний круглий стіл “Гендер в академії: статус кво”. У важливих дискусіях розглядалися питання гендерної рівності в сучасному українському науково-освітньому середовищі.

У круглому столі за участю міжнародних експертів зі Швеції, Ісландії, Німеччини, Грузії та Азербайджану взяли участь також і активісти ВГО “Поруч”, які, до того ж, були й співорганізаторами цього заходу.

Спікерами виступили: Девід Кереселідзе, ректор Університету Нью Віжн (м.Тбілісі, Грузія); Маріон Вьолькі, голова офісу з рівних можливостей Університету м.Констанц (ФРН); Майя Босніч, координатор проекту “Гендерно орієнтоване бюджетування в Україні” (Швеція); Сергій Лещенко, народний депутат України, член комітету з питань протидії та запобігання корупції; Марія Тищенко, виконавчий директор ВГО “Поруч” та Джустін Сантана Міранда, інтерн з питань гендеру зі Швеції.

У своїй презентації Марія розповіла присутнім про діяльність нашої організації в напрямку, що стосується допомоги у розв’язанні чи пом’якшенні гендерних проблем в українській освітній галузі, а Джустін, яка останній тиждень була і стажисткою у проектах “Поруч”, –  про гендерно-нейтральну мову та важливість її впровадження у навчальних закладах.

Epilogue: What we have done. What we do. What we will do.

Опубліковано Gender Initiative for Universities and Society 20 лютого 2018 р.