ВГО «Поруч» у співпраці з МОМ – на допомогу постраждалим від збройного конфлікту в Україні

ВГО «Поруч» у співпраці з МОМ – на допомогу постраждалим від збройного конфлікту в Україні

25-27 вересня Всеукраїнська громадська організація «Поруч» у ролі виконавчого партнера Міжнародної організації з міграції провела перший триденний модуль Програми інституційного розвитку Міжнародної організації з міграції (МОМ) в межах Проекту  «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Керівником даного проекту є експерт ВГО «Поруч» Арсен Келічавий.

У перший день експерти Марія Тищенко та Оксана Мельник провели тренінг на тему «Лідерство в ГО». У результаті учасники посилили практичну обізнаність щодо особливостей формування лідерства в громадському секторі, тенденцій та проблематики розвитку громадських організацій, визначення найкращої вітчизняної практики лідерства недержавних (громадських) організацій.

Гармонічним продовженням наступного дня став другий тренінг на тему «Адвокація», тренерами якого виступили Арсен Келічавий та Олег Серняк. Представники громадських організацій навчалися правильно вибудовувати свою адвокаційну кампанію – так, аби вона була ефективною; набули практичних навичокпланування адвокаційної діяльності, ініціювання та обґрунтовування власних проектів рішень; дізналися, як схиляти органи влади ухвалювати свої рішення на користь інтересів громадськості.

Завершили останній день першого модулю Віра Усик та Тетяна Матусевич програмою «Оцінка спроможності ГО». Учасники сформували здатність визначати критично важливі елементи інституційного розвитку організацій та окреслювати ті виміри організаційного потенціалу, що потребують посилення й подальшого вдосконалення.