Конференція “Соціальне підприємництво як інноваційний інстумент для розвитку громад”

Конференція “Соціальне підприємництво як інноваційний інстумент для розвитку громад”

23 березня у Краматорську відбулася конференція «Соціальне підприємництво як інноваційний механізм вирішення питань суспільного розвитку».

Мета конференції – ознайомлення активних мешканців громад з концептом і кращими практиками соціального підприємництва та його потенціалом для вирішення соціально-економічних проблем у громадах, а також інформування про існуючі освітні й фінансові можливості для створення власного соціального бізнесу.

Конференція – частина проекту «Соціальне підприємництво як інноваційний механізм вирішення питань суспільного розвитку», що реалізують Фонд Східна Європа та Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland за рахунок коштів, наданих Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини в межах комплексної програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу». Захід проводиться за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund.

Говорили та представляли можливості для навчання та залучення інвестицій у соціальні підприємства, а також презентували успішні кейси з різних регіонів України. Придивіться уважно до класних проектів – ФронтМед, Мурахи, Кольорові Відра, Urban Space 500, УТОС Краматорськ, Арт-кафе “Троллейбус”. Випускники спеціальної програми навчання соціальних підприємців, яка проходила не базі нашої платформи KIP, представляли учасникам конференції свої ідеї на краш-тест. Фонд Східна Європа надалі планує надати кошти для реалізації бізнес-ідей. Тож, це буде реальна можливість залучити гроші для впровадження ваших ідей соціального бізнесу. На конференції виступила виконавча директорка ВГО «Поруч» Марія Тищенко, яка розповіла про можливості навчання для молоді, зокрема, мова йшла про проект «Стратегія фірми».

На конференції «Соціальне підприємництво як інноваційний інструмент для розвитку громад» учасники отримали необхідну інформацію про доступні ресурси для відкриття й розширення власного соціального бізнесу; дізналися про освітні можливості для майбутніх соціальних підприємців; познайомилися з уже діючими соціальними підприємцями в межах Бліц-презентації соціальних підприємств та ідей соціального бізнесу, розроблених випускниками Школи соціального підприємництва КІР; дізналися про програми та можливості отримання фінансової підтримки для заснування підприємств.

Другий день конференції відбувся на базі платформи Freeua, де німецькі тренери проводять шкільний хакатон. Там учні загальноосвітніх навчальних закладів розробляли ідеї для шкільного підприєництва.