“Поруч” з активістами м. Южне

“Поруч” з активістами м. Южне

Експерти ВГО «Поруч» Віра Усик та Надія Говорун завітали до сонячного міста Южне, де протягом двох днів (30.09 та 01.10.2017р.) провели Школу волонтера на запрошення ініціативної групи проекту “Сонце світить усім” (за підтримки Міжнародної організації міграції (МОМ) та Южненської міської ради).

Протягом цих двох днів учасники разом з тренерами обговорювали історію виникнення волонтерського руху, з’ясовували різницю між активними та пасивними методами комунікації, намагалися розібратися з різноманітними інструментами та бар’єрами на шляху ефективної комунікації, шукали спільні цінності й шляхи вирішення існуючих проблем, знайомилися з інструментами партисипації та дискутували щодо їхньої актуальності й необхідності в м. Южне.

Родзинками Школи був квест «Волонтерськими шляхами», візуалізація рішення проблем громади та різноманітні вправи на комунікацію та пошук ідей всередині громади.

Основною ідеєю заходу було знайти в м. Южне однодумців, людей, які мають сили і бажання займатися волонтерською діяльністю. Ми щиро бажаємо ініціативній групі м. Южне успішної реалізації проекту «Сонце світить всім» та гарного старту самостійного проведення Школи волонтера. А ми завжди поруч!