Практика американців у ВГО “Поруч” продовжується

Практика американців у ВГО “Поруч” продовжується

Два наступні дні здобуття студентами з університету Лоуренса практики волонтерства в дружному колі “Поруч” стали не менш насиченими, цікавими та корисними. Так, під час екскурсії в Національний музей історії України у Другій світовій війні, студенти відкрили для себе одну з найскладніших сторінок в історії нашої держави, ознайомились з виставками, котрі висвітлюють військові події на території України в наші дні, дізнались про особливості перебігу подій Другої світової війни на території України та Радянського Союзу, факти про голодомор та політику стосовно єврейського народу в минулому столітті. Розповідь екскурсовода нікого не залишила байдужим і торкнулась наших сердець. Прогулянка парком Вічної Слави підсилила враження наших чутливих гостей.

 

 

Наступним пунктом нашої пізнавальної прогулянки став об’єкт ЮНЕСКО. Києво-Печерська Лавра зустріла нас сяянням золотих куполів, архітектурою в стилі барокко та благодатною атмосферою храмів. Також впродовж дня отримували естетичну насолодну, милуючись київськими пейзажами та меморіальними комплексами.

А 14 грудня програма проекту “Internship for the American students in Ukraine” протягом усього дня була сповнена інших активностей. Наші американські практиканти ознайомились ще з кількома волонтерськими напрямками ВГО «ПОРУЧ». Перш за все, студенти провели заняття з англійської мови для українських студентів університету Грінченка. За сприяння нашої колеги Надії Говорун іноземні друзі залюбки зголосились допомогти волонтерам плести маскуючі сітки для фронту на сході України.

Наша організація вкотре проводить для молоді «Школу лідерства» в стінах Київського Будинку учителя. Так, Кристина Гиренко з іноземними помічниками провели низку воркшопів та активностей, спрямованих на розвиток лідерських здібностей. Кожний іноземний студент висвітлив у своїй промові до київських студентів ПТУ важливість лідерства та наявність командного духу під час виконання спільних завдань. Вдало побудований нашими тренерами тімбілдінг допоміг усім учасникам справитись з поставленими завданнями від американських тренерів.