Спільний проект МОМ імплементований ВГО «Поруч» для постраждалих у конфлікті на Донбасі громад успішно завершений

Спільний проект МОМ імплементований ВГО «Поруч» для постраждалих у конфлікті на Донбасі громад успішно завершений

Велика Новосілка, Покровськ, Лиман, Сватове, Білокуракине, Старобільськ, Біловодськ, Новопсков, Троїцьке, Родинське, Селидове, Слов’янськ, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Святогірськ, Бахмут, Борівське, Лисичанськ, Сєвєродонецьк – всі ці громади радо зустріли представників ВГО «Поруч» в рамках реалізації проекту Міжнародної організації з міграції «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі».  Для активістів кожної з цих громад відбулися тренінги на тему «Партисипація та комунікація» за участю тренерів-експертів Марії Тищенко, Арсена Келічавого, Олега Кулініча, Віри Усик, Тетяни Матусевич, Юрія Орла, Оксани Мельник, Світлани Гаращенко, Олега Серняка, Дмитра Потехіна. Населені пункти Сіверськ, Білолуцьк, Марківка, Торецьк, Гірник, Гірське, Білицьке, Новогродівка, Попасна отримали компетенції написання проектів згуртування.

У ході тренінгів були розглянуті такі теми: «Комунікація як ключовий компонент соціального розвитку», «Рівні та види комунікацій. Канали комунікації в громаді», «Особливості комунікації з метою включення маргіналізованих та соціально-вразливих груп населення у розвиток громади», «Сутність та особливості спілкування між різними віковими групами у громадах», «Роль засобів масової інформації та сучасних інформаційних технологій у забезпеченні зовнішньої та внутрішньої комунікації у громаді», «Основи партисипативної демократії. Механізми участі членів громади у вирішенні актуальних соціальних питань», «Взаємодія громадськості, місцевої влади та бізнесу. Складові та умови для успішного партнерства», «Інструменти для просування та підтримки громадських ініціатив (громадські слухання, консультативні та дорадчі органи, партисипативний бюджет)».

Учасники тренінгу мали змогу ознайомитися з кращими практиками забезпечення комунікації у громадах, розв’язати відео-кейси. Працювали в групах, виконували різні вправи, обмінювалися досвідом, здобували нові знання. А також взяли участь у встановленні рекорду України у номінації «Масові заходи».

Приємна та позитивна атмосфера панувала серед учасників тренінгів, у різноманітних завданнях та ділових іграх перемагав гарний настрій, добрий гумор. Дякуємо усім учасникам і тренерам  за корисно проведений час, нові знання, нові думки, захопливі мрії та тверді надії.

По закінченні учасникам вручалися сертифікати за успішне проходження тренінгу з розвитку громад у рамках проекту.