Стажування в проекті “Гендерно-орієнтоване бюджетування в Україні”

Стажування в проекті “Гендерно-орієнтоване бюджетування в Україні”

Волонтер «Поруч» Воропай Ольга та стажистка зі Швеції Юстін Сантана Міранда успішно пройшли однотижневе стажування в проекті «Гендерно-орієнтоване бюджетування в Україні», котрий фінансується Шведським урядом (SIDA).

На сьогодні це – найбільший проект у світі, націлений на імплементацію гендерно-орієнтованого бюджетування (ГОБ), котре зорієнтоване на розподілення коштів державного бюджету в різні соціальні програми і державні виплати таким чином, що враховуються гендерні інтереси та потреби всіх соціальних груп без  будь-яких дискримінацій, а також вік, місце проживання тощо, що сприяє рівним можливостям для всіх членів в суспільстві. Даний проект сприяє сталому розвитку суспільства та росту економіки в державі, контролю фінансових процесів, прозорому фінансовому бюджетуванню та скороченню корупційних систем.

Впродовж стажування наші стажери ознайомились з базовими знаннями ГОБ методології, програмами проекту, що були впроваджені, й тими, що реалізуються зараз в Україні; дослідили проблематику проекту в різних галузях, статистичні показники та провели аналітичну роботу.

По завершенні стажування ними було підготовлено й успішно представлено працівникам ГОБ в Києві короткий аналітичний звіт про ГОБ та його результати на основі опрацьованих матеріалів. Інформацію було подано у форматі буклету, котрий також дівчата розробили самостійно і котрий стане корисним для використання в майбутньому.

Дівчата висловлюють вдячність всім працівникам проекту та його керівникові Маї Босніч за надану чудову можливість отримання цінного досвіду та дружню і доброзичливу атмосферу в колективі, а також – за допомогу та консультацію.