Тренінг “Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів молодого підприємця” у Харкові

Тренінг “Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів молодого підприємця” у Харкові

Чи є формула успіху в бізнесі? Чи можна у 18 років стати успішним підприємцем? Навіщо взагалі люди стають підприємцями та чи потрібно мати для цього особливі навички?

Ці та інші питання, пов’язані з підприємництвом, постійно виникають у сучасної молоді України.

Саме тому, в червні 2020 року за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, ВГО Поруч разом партнерами з Коаліції регіональних ініціатив «Толока» розпочали реалізацію проекту «Об’єднання та підвищення взаєморозуміння української молоді через розвиток молодіжного підприємництва та розбудову місцевих громад Донецької, Львівської, Харківської і Херсонської областей».

В рамках цієї ініціативи вже було проведено кілька тренінгів “Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів молодого підприємця” в різних областях України.

17 липня 2020 року в м. Харків представниками ГО «НОВА Енергія», яка є партнером ВГО «Поруч» в Харківській області, на базі Єврейського Культурного Центру «Бейт Дан» було проведено один з таких заходів.

Тренінг був покликаний на те, щоб мотивувати молодь до підприємництва, розвіяти неадекватні стереотипи щодо бізнесу, сформувати свідоме, позитивне, але в той же час – тверезе ставлення до підприємницької діяльності.

Акцент робився на розвиток особистісних якостей майбутнього підприємця, які з них є необхідними для побудови успішного бізнесу та як саме їх розвивати. Учасники та учасниці активно залучалися до обговорень, індивідуальної та групової самостійної роботи.

Учасниця тренінгу, випускниця Харківської гімназії, Даша Холодна розповідає:

«Тренінг з підприємництва був мені дуже корисний, тому що на конкретних прикладах ми змогли розібрати помилки підприємців-початківців. Також мені дуже сподобалося складати придумувати ідеї, знаходити «фішки» у власному бізнесі, які привернуть потенційних клієнтів. Але найголовніше, що під час тренінгу не відчуваєш себе затиснутим і не боїшся висловлювати свою думку, так як ніхто не стане тебе критикувати і відкрито вислухають твою позицію».

Під час тренінгу учасники отримали велику кількість інформації стосовно методик пошуку ідей для бізнесу та їх тестування, побудови бізнес-моделі, шляхів залучення інвестицій, тощо.

«Мені дуже сподобалося слухати корисні поради від професіоналів своєї справи, які готові ділитися своїми знаннями та вміннями. Нам розповідали не тільки стратегію ведення бізнесу, але і пояснювали, де знайти кошти на її реалізацію, що для школярів і студентів найбільш корисно» – зазначила учасниця заходу Влада Самойлова.

Учасники та учасниці отримали велику порцію мотивації до підприємницької діяльності, як від тренерів, так і один від одного.

Аня Мігунова, студентка ХНУ ім. В.Н. Каразіна: «За допомогою тренінгу я отримала значний пласт корисної інформації стосовно теми підприємництва, виявила стратегії для ефективного планування та організації бізнесу, а також дізналася багато нових мотивованих людей, з якими мені вдалося успішно попрацювати….»

Ріта Рубаненко, студентка ХНУ ім. В.Н.Каразіна: «Дуже інформативний тренінг з порадами від спікерів, що я точно буду застосовувати у житті. Це була крута можливість познайомитися й поспілкуватися з активними, цікавими, розумними людьми. До того ж сподобалась організація й комфортне місце проведення».

Окрему подяку висловлюємо тренерам Олександру Карташову та Михайлу Ізюмському, які за один день донесли до учасників такі важливі й складні питання простою мовою та виконавчій директорці ВГО «Поруч» Марії Тищенко, яка підтримала учасників заходу своєю присутністю та мотиваційною промовою під час вступного слова.

Сподіваємося, що цей проект стане поштовхом до розвитку особистісних навичок та реалізації себе у підприємництві для української молоді.