Тренінг “Розбудова рівноправного партнерства чоловіків та жінок” Програми MALE

Тренінг “Розбудова рівноправного партнерства чоловіків та жінок” Програми MALE

Виконавчий директор ВГО “Поруч” Марія Тищенко стала учасником  тренінгу із рівноправного партнерства чоловіків та жінок для демократичного розвитку країни, що проходив у Києві 13-17 лютого цього року. Всі п’ять днів занять видалися вельми насиченими, цікавими та корисними.

Тренінгова програма MALE – це перший у своєму роді навчальний модуль, який зосереджує увагу на залученні чоловіків як союзників задля утвердження рівноправного партнерства чоловіків та жінок удома, в громадах та на інституційному рівні. Це – поєднання тренінгових вправ, обговорень та взаємодій, які сприяють партнерству чоловіків та жінок у політичних та виборчих процесах. Він надає гендерні знання, сприяє рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та встановленню сталих практик у процесі прийняття політичних рішень.

Навчання має на меті розширення можливостей чоловіків та жінок, визнаючи наявність гендерної дискримінації; у неконфронтаційному стилі спланувати конкретні кроки, щоб подолати значний гендерний розрив у політичному представництві.

Реалізація ініціативи з розбудови Альянсу рівноправного партнерства жінок та чоловіків в Україні стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства міжнародних справ Канади та Британської допомоги від уряду Великої Британії.