У Дніпрі почала роботу «ШКОЛА ВОЛОНТЕРІВ»

У Дніпрі почала роботу «ШКОЛА ВОЛОНТЕРІВ»

15 листопада 2016 року у Дніпрі відбулася прес-конференція з нагоди початку другого етапу соціального проекту «Школа волонтерів», який реалізується Всеукраїнською громадською організацією «ПОРУЧ» за підтримки німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
«Школа волонтерів» – це проект, який спрямований на популяризацію ідей волонтерства, підвищення рівня обізнаності молоді про історичний досвід волонтерської діяльності у світі, заохочення молодих внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) до активної участі в суспільному житті своєї громади, об’єднання ВПО і громади задля досягнення взаємних цілей та створення позитивного іміджу України.
В Дніпропетровської проект здійснюється за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Партнером проекту є ГО “Рада молодих вчених Дніпропетровської області”Це другій етап проекту, перший етап пройшов у Харкові та зібрав 38 учасників, серед яких були і мешканці Харківської області, і вимушені переселенці.
До участі у проекті запрошуються активні громадяни, студенти, представники громадських організацій. Під час тренінгів учасники отримають не лише чітке уявлення з історії волонтерського руху, правового статусу волонтерів, діяльності громадських організацій, а й основні навички, необхідні для обговорення рішень, прийнятих місцевою владою.
Проект покликаний вирішити проблему недостатньої теоретичної та практичної підготовки волонтерів, а також відсутності фахівців, які організовують та координують роботу волонтерів.
Фінальна мета проекту – створити нову соціальну мережу активістів у Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій та Дніпропетровській областях, здатних розвивати ефективний діалог між громадою та представниками влади під час реалізації соціальних проектів.
«Школа Волонтерів» сприятиме підвищенню рівня мотивації до добровольчої діяльності та соціальної відповідальності, а також активної громадської участі ВПО в житті громади.