Холодна київська зима не остудила тепло сердець американських волонтерів

Холодна київська зима не остудила тепло сердець американських волонтерів

Упродовж наступних днів волонтерської практики студентів з Університету Лоуренса (США) у ВГО “Поруч”  відбулося ще кілька нових цікавих і корисних зустрічей.

Так, об’єднавшись зі студентами університета ім. Грінченка, практиканти й члени ВГО “Поруч” відвідали спеціальну школу-інтернат №6 для дітей з порушенням слуху та привітали малечу з Днем Святого Миколая.

Завдяки Ніні Малекіній переконались, що, за бажанням, спільну мову можна знайти будь з ким. Вона адресувала діткам наші вітальні слова мовою жестів, а наша дружна інтернаціональна команда допомагала роздавати їм солодощі. Важко було стримати сльози на очах після фрази одного хлопчика-вихованця інтернату: «Це мій найкращий день у житті…».

Адміністрація школи була дуже люб’язною до американських волонтерів-початківців і запросила до шкільного музею мови жестів. Нашим екскурсоводом у музеї став учень школи. Він, а також один із викладачів повідали нам факти з історії розвитку й становлення даної спеціалізованої школи в Києві.

Далі небайдужі волонтери у холодну погоду вирішили зігріти посмішками, жартами та позитивом дівчину з інвалідністю – Альону Диж. Піднімали настрій улюбленими смаколиками, піснями у виконанні одного з американських студентів та розмовами про життя. Альона має напрочуд гарне почуття гумору і чекає наступних іноземних гостей.

Ще однією важливою подією став Культурний вечір “Україна – Америка”, що відбувся у гостиних стінах America House Kyiv. Програма вечора виявилася дуже насиченою: розкриття легендарних постатей, представлення українських пісень, традиційні вечорниці та родзинки американської й української культур. Безумовно, все це сприяло справжній руйнації стереотипів щодо обох країн.

Отже, з упевненістю можна сказати, що наші американські волонтери успішно пройшли ще кілька випробувань, не злякавшись української зими і попри хуртовину й заметіль 18 грудня продовживши добру волонтерську справу.