“Школа Волонтерів” у Коростені

“Школа Волонтерів” у Коростені

29-30 січня відбулась Школа Волонтера у місті Коростень.

Охочих навчитися бути волонтерами виявилося чимало, зокрема команда ВГО «Поруч» завітала до учнів 8-11 класів.

Програма дводенного тренінгу була доволі насиченою та багатогранною, позаяк молодь отримала знання із різних сфер роботи волонтера. Спершу, учасники мали змогу познайомитися як з історією виникнення волонтерського руху, так і з його розвитком за сучасних умов.  Далі, взявши участь у симуляційній грі «Вибори»,   дізналися про те, яким чином вони як громадяни можуть впливати на вирішення проблем громади. Однією із важливих тем тренінгу виявилася тема Лідерства і команди. Адже у ході тематичних вправ учасники розвивали свої лідерські якості, проявляли себе та виходили із зони комфорту.

Другий день плідної праці розпочався з лекції про комунікації у командній роботі. Набуті комунікативні навички та знання учні мали змогу випробувати на практиці, працюючи в командах у ході написання власних проектів. Так, п’ять  груп школярів Коростеня розробили плани реалізації таких соціальних проектів для свого міста як «Чисте довкілля», «Міс Коростень», «Ярмарок Handmade», «Ярмарок талановитих дітей», «Подорож до історії». Звісно, усі відзначилися своєю креативністю та свіжими ідеями.

Дякуємо організаторам та усім учасникам тренінгу. Приємно працювати з вмотивованою молоддю, яка готова йти назустріч змінам!

Тренери: Христина Гиренко, Анастасія Сулима.