“Школа Волонтерів”  в Кам`янці -Подільському

“Школа Волонтерів” в Кам`янці -Подільському

Успішна реалізація проекту  «Школа Волонтерів» у Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій та Дніпропетровській областях та зацікавленість громад в нових знаннях та навиках дозволила розширити горизонти проекту на цей раз на Захід України. 18-19 квітня 2017 року «Школу волонтерів»  радо приймав славний Кам`янець- Подільський. Партнерами проекту виступила Міська Рада, Кам`янець- Подільська молодіжна Рада,   Центральна міська бібліотека ім. К. Солухи  та Подільський Державний аграрно- технічний університет

У проекті  прийняли участь студенти та викладачі Подільського аграрно- технічного університету, представники громадських організацій міста, депутати міської ради та активні громадяни.

Під час тренінгу учасники отримали  не лише знання  з історії волонтерського руху, правового статусу волонтерів, діяльності громадських організацій, а й основні навички, необхідні для обговорення рішень, прийнятих місцевою владою.

Оскільки проект покликаний вирішити проблему недостатньої теоретичної та практичної підготовки волонтерів, а також відсутності фахівців, які організовують та координують роботу волонтерів, то під час тренінгу були майстер-класи з управління проектами, лідерства комунікацій  та командної роботи

Фінальна мета проекту – створити нову Всеукраїнську соціальну мережу активістів, здатних розвивати ефективний діалог між громадою та представниками влади під час реалізації соціальних проектів.

Символічно до Дня Землі та Тижня Сталого Розвитку в парку біля Лебединого озера  випускниками «Школи волонтерів» було висаджено дерево.