“Школа Волонтерів” в м. Бориспіль

“Школа Волонтерів” в м. Бориспіль

20 та 21 жовтня «Школу волонтерів», що ініціюється та проводиться ВГО «Поруч», зустрічала громада м. Бориспіль. Майже 20 учасників Школи, на чолі з фасилітаторами тренінгу Віталієм Паздрієм та Мариною Поліщук, через міні-лекції та практичні кейси, індивідуальну та групову роботу, ознайомились із сутністю волонтерського руху, цінностями та мотивами волонтера, причинами неефективної комунікації та методами їх подолання, змістом проектної діяльності та основними принципами написання проекту соціальної дії.

Крім того, громаді було цікаво – і на цьому тренери зупинились окремо – почути експертнудумку щодо стресостійкості у волонтерській діяльності, професійного та емоційного вигорання, правильного виходу з конфліктних ситуацій. Учасники зазначили, що, дійсно, розгляд цих питань є важливим для побудови ефективної мережі волонтерського руху. Протягом обговорення виникла ідея створення центру відновлення емоційного, психологічного та фізичного стану волонтера. Сподіваємось, що ця ідея не залишиться лише ідеєю, а стане гарним кейсом реалізації соціального проекту. Поряд з цим, учасники добре описали проекти, що сприяють вирішенню нагальних проблем м. Бориспіль, а саме – створення притулку для бродячих собак та встановлення в місті баків для сортування сміття.

Загалом, Школа пройшла активно, весело та продуктивно, у творчій та теплій атмосфері. Напевно, вперше вправи, що були запропоновані фасилітаторами, учасниками виконувались у віршованій формі. І це було результатом підготовки в декілька хвилин! Дякуємо за ініціативність та творчий підхід! Дякуємо за гостинність! Співпраця налагоджена, тому до нових зустрічей, Бориспіль!