“Школа Волонтерів” в Приморську

“Школа Волонтерів” в Приморську

Успішна реалізація проекту «Школа Волонтерів» у Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Хмельницькій, Івано-Франківській областях та зацікавленість громад у нових знаннях і навичках дозволила розширити горизонти проекту – на цей раз на Південь України.

1-3 липня 2017 року «Школу Волонтерів» радо приймало курортне містечко Приморськ. Партнерами проекту виступили відділ культури райдержадміністрації та Центральна міська бібліотека. Тренери – Оксана Мельник і Надія Говорун.

У проекті взяли участь учні шкіл, внутрішньо переміщені особи, студенти місцевого технікуму, представники громадських організацій міста та активні громадяни.

Під час тренінгу учасники отримали не лише знання з історії волонтерського руху, правового статусу волонтерів, діяльності громадських організацій, а й основні навички, необхідні для обговорення рішень, прийнятих місцевою владою.

Оскільки проект покликаний вирішити проблему активізації місцевої молоді, недостатньої теоретичної та практичної підготовки волонтерів, а також відсутності фахівців, які організовують та координують роботу волонтерів, то під час тренінгу проводилися майстер-класи з управління проектами, лідерства комунікацій і командної роботи. Таким чином тренери надали саме ті необхідні знання й навички, що мають допомогти активістам (особливо, від молоді) плідно спілкуватися та взаємодіяти з владою на благо всієї місцевої громади.