“Школа Волонтерів” завітала до Нових Санжар

“Школа Волонтерів” завітала до Нових Санжар

Успішна реалізація проекту «Школа Волонтерів» у Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Хмельницькій, Івано-Франківській областях та зацікавленість громад у нових знаннях і навичках дозволила розширити горизонти проекту.

11 серпня 2017 року «Школа Волонтерів» завітала до Нових Санжар, що на Полтавщині. Партнерами проекту виступили літня школа «Майстерня відповідального українця» та Благодійний фонд «Полтавський Батальйон Небайдужих». У проекті взяли участь активна молодь з усієї України.

Під час тренінгу учасники отримали не лише знання з історії волонтерського руху, правового статусу волонтерів, діяльності громадських організацій, а й основні навички, необхідні для обговорення рішень, вміння вести діалог та досягати консенсусу.

Оскільки проект покликаний вирішити проблему недостатньої теоретичної та практичної підготовки волонтерів, а також відсутності фахівців, які організовують та координують роботу волонтерів, то під час тренінгу були проведені майстер-класи з командної роботи, лідерства, та комунікацій.

Фінальна мета проекту – створити нову Всеукраїнську соціальну мережу активістів, здатних розвивати ефективний діалог між громадою та представниками влади під час реалізації соціальних проектів.