“Школа Волонтерів” завітала до Тернополя

“Школа Волонтерів” завітала до Тернополя

В Україні триває соціальний проект «Школа Волонтерів», який реалізується Всеукраїнською громадською організацією «ПОРУЧ». 24-25 лютого Школа волонтерів відбулась у Тернополі, де нас радо приймали на базі Тернопільського національного економічного університету.

Учасниками проекту були викладачі кафедр «Економіка підприємств та корпорацій», «Економічна теорія» та «Публічне право», студенти різноманітних факультетів, коледжу та учні місцевих шкіл.
Протягом двох днів слухачі Школи мали змогу ознайомитися з історією волонтерської діяльності в світі та в Україні, дізнатись про правові основи волонтерської діяльності, структуру проектного менеджменту та методи ефективної комунікації. За допомогою симуляційних ігор учасники отримали практичні навички з комунікацій, проектної  та командної роботи в волонтерських проектах.
«Школа волонтерів» – це проект, спрямований на популяризацію ідей волонтерства, підвищення рівня обізнаності про історичний досвід волонтерської діяльності у світі, заохочення громадян, у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до активної участі в суспільному житті своєї громади, об’єднання ВПО і громади задля досягнення взаємних цілей та створення позитивного іміджу України.