“Школа Волонтерів” у Лубнах

“Школа Волонтерів” у Лубнах

12-13 лютого відбулась Школа Волонтера у місті Лубни, під час проходження якої вмотивовані учні 8-11 класів ЗОШ №3 та №6 проявили себе найкращим чином.

Програма тренінгу охоплювала широкий спектр ознайомлення з волонтерською діяльністю. Зокрема, такі різного роду активності як лекції, ігри-симуляції, ситуаційні вправи, енерджайзери відбувалися вельми успішно при плідній співпраці тренерів та учасників.

…Як бути відповідальним волонтером? Як розвити в собі лідерські якості? Який секрет успішних комунікацій? Що таке влада? Ці та інші питання допомогли розкрити сутність волонтерства за сьогоднішніх умов.

Також лубенські школярі мали можливість поспілкуватися з нашою гостею зі Швеції Justin Santana Miranda, отримати грунтовну інформацію про волонтерство у Швеції та про актуальні волонтерські можливості у світі.
У результаті групи волонтерів написали та представили свої власні проекти, які цілком реально реалізувати, адже у місті функціонує ГО «Міжнародна асоціація захисту недоторканості приватного життя та безпеки людини», яка готова допомогти молодим агентам змін. Завітав на захід і голова правління цієї організації Олександр Микитюк; він заохотив молодь втілювати написані проекти в реальність, запропонувавши свою всебічну підтримку та допомогу.

Крім того, учні підготували презентації на англійській мові про їхнє рідне місто та про історію й кооперацію України зі Швецією.

Щиро дякуємо Наталії Костюк за відмінну організацію, а також – Олександру Микитюку за вручені подяки тренерам. І, звичайно, усім учасникам – за активну участь та приємні подарунки до дня Святого Валентина.

Тренери: Христина Гиренко, Анастасія Сулима, Justin Santana Miranda.