“Школа Волонтерів” у Маріуполі

“Школа Волонтерів” у Маріуполі

У рамках соціального проекту «Школа Волонтерів», якиий реалізується експертами та волонтерами ВГО «Поруч», місцеві активісти міста Маріуполь протягом трьох насичених днів з 16 по 18 серпня мали змогу познайомитися й об’єднатися задля подальшої співпраці.
Перший день тренінгу містив різні вправи на знайомство; лекції, дискусії на теми розвитку волонтерства та значення лідера і команди. А також – різноманітні інтерактивні та рольовіігри, вправи на teambulding, квест «Волонтерськими шляхами».

Програма другого дня дозволила учасникам зрозуміти важливість взаємодії громади та влади, відчути на собі роль влади під час гри «Вибори», усвідомити значущість комунікації. Також вони отримали можливість використати набуті знання під час Форуму-театру, котрий представила наш новий волонтер Надія Волкова. Форум-театр – це новітній інструмент вирішення соціальних проблем, під час якого кожний із учасників може долучитися та запропонувати подальший хід подій.

Протягом заключного дня активісти визначали локальні та глобальні проблеми, а також працювали над новими шляхами їхнього вирішення. Бажаємо, щоб знання та навички, набуті учасниками «Школи Волонтерів», дієво допомогли їм реалізувати всі свої перспективні ідеї покращення рівня життя у Маріуполі!

Особлива подяка – працівникам Центральної міської бібліотеки ім. Короленка за організацію, надання місця проведення, а також за сприятливу атмосферу та теплий прийом!

Тренерами тренінгу були Надія Говорун та Христина Гиренко.