“Школа Волонтерів” у Ірпіні

“Школа Волонтерів” у Ірпіні

11-12 серпня на запрошення громадської спілки «Ірпінська агенція розвитку» (Irpin Development Agency) в м. Ірпінь відбувся тренінг в рамках соціального проекту «Школа Волонтерів», який ініційований та реалізується ВГО «Поруч». Цього разу тренінг проходив в стінах актової зали міської ради.

Ірпінь – молоде, сучасне та динамічне місто, тому мета та цінності програми, а це популяризація ідей волонтерства, заохочення громадян до активної участі в суспільному житті громади, виховання агентів змін та створення спільноти активістів, які здатні розвивати ефективний діалог між громадою та владою, тісно перегукуються з метою та цінностями розвитку міста.

Протягом двох днів дівчата (а цього разу була абсолютно дівоча команда) на чолі з тренерами програми – експертами ВГО «Поруч» Надією Говорун та Мариною Поліщук, говорили про цінності волонтерів та волонтерського руху, про методи взаємодії громади та влади, про лідерство та комунікації, про важливість кожного члена громади та кожної ініціативи для покращення власного життя та життя громади, розбудови громадянського суспільства. Учасники тренінгу отримали корисну професійну інформацію про проектну діяльність та управління проектами, а в кінці – мали можливість написати проекти та їх презентувати. Інформаційні блоки програми подавались в формі ігор, вправ та дискусій, тому Школа пройшла насичено, легко та продуктивно. За відгуками самих учасниць – Школа Волонтерів виявилась дуже корисної подією для ірпінської громади, подією, що була неймовірно насичена вражаючими лекціями, міркуваннями, відкриттям нових поглядів та усвідомленням загублених пріоритетів, а основне – новими цікавими знайомствами та позитивним та надихаючим спілкуванням. От і ми сподіваємось, що співпраця ВГО «Поруч» та громади м. Ірпінь, зокрема громадської спілки «Ірпінська агенція розвитку», має гарний початок та буде підкріплюватись багатьма спільними успішними, а головне суспільно корисними проектами.