Проєкт “School food generation”

Мета: впровадження за допомогою принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в закладах освіти

Головні компоненти реалізації проєкту:

  • Впровадження стандартів НАССР, здорового, збалансованого харчування в закладах середньої освіти;
  • Проведення практичного навчання основної цільової аудиторії щодо ключових положень концепції HACCP;
  • Проведення аналітичного дослідження і розробка «Policy Paper»;
  • Модернізація 2 харчоблоків в закладах середньої освіти Донецької і Луганської областей;
  • Інформаційно-просвітницька кампанія з основ безпечного харчування і впровадження стандартів НАССР.

Навчальні проєктні заходи, які реалізує ВГО «ПОРУЧ»:

  • 9-денна навчально-освітня програма для 40 представників громад
  • 16-денна програма з підготовки 30 мультиплікаторів
  • Тренінги для студентів професійної освіти (2 групи по 20 осіб)
  • Навчання 100 учнів закладів середньої та професійної освіти
  • Навчально-мотиваційний табір для 40 учнів та студентів професійної освіти
  • 30-тригодинних семінарів для вчителів та батьків

Проблеми якості та безпечності харчування, як і попередження шлунково-кишкових та інших інфекційних хвороб, включаючи поширення Covid-19, розкривають ряд соціальних та
економічних проблем сучасної України: низький рівень надання медичних послуг, високий рівень смертності від інфекційних хвороб, проблеми щодо загальної культури та малий відсоток
вакцинованого населення, як і нестача дієвої інфраструктури для забезпечення заходів санітарної та епідеміологічної безпеки. На даний час більше як 5 мільйонів дітей харчуються в
українських школах та дитячих садках. Лише у 2019 році у 38% українських шкіл та дитячих садків були зареєстровано харчові розлади у дітей. У зв’язку із цим особливо важливо
дотримуватися основних положень системи контролю HACCP щодо якості харчових продуктів.

School Food Generation здійснюється в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у  Донецькій і Луганській областях (підконтрольних Уряду Україні)», який реалізують МБФ Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings та ВГО Поруч, у партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)

 Наталія Пухальська про School food generation
Відгук про проєкт School food generation

НОВИНИ

Навчаємо в рамках реформи шкільного харчування

Навчаємо в рамках реформи шкільного харчування

Проектною командою ВГО «ПОРУЧ» в рамках проекту «School Food Generation» підготовлений Інформаційно-навчальний відеопрактикум «Система НАССР в закладах освіти».   Практикум охоплює основні механізми...

Read More
Підбиття підсумків проекту щодо впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти

Підбиття підсумків проекту щодо впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти

Підбиття підсумків проекту «Впровадження санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов...

Read More