Проєкт “School food generation”

Мета: впровадження за допомогою принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в закладах освіти

Головні компоненти реалізації проєкту:

  • Впровадження стандартів НАССР, здорового, збалансованого харчування в закладах середньої освіти;
  • Проведення практичного навчання основної цільової аудиторії щодо ключових положень концепції HACCP;
  • Проведення аналітичного дослідження і розробка «Policy Paper»;
  • Модернізація 2 харчоблоків в закладах середньої освіти Донецької і Луганської областей;
  • Інформаційно-просвітницька кампанія з основ безпечного харчування і впровадження стандартів НАССР.

Навчальні проєктні заходи, які реалізує ВГО «ПОРУЧ»:

  • 9-денна навчально-освітня програма для 40 представників громад
  • 16-денна програма з підготовки 30 мультиплікаторів
  • Тренінги для студентів професійної освіти (2 групи по 20 осіб)
  • Навчання 100 учнів закладів середньої та професійної освіти
  • Навчально-мотиваційний табір для 40 учнів та студентів професійної освіти
  • 30-тригодинних семінарів для вчителів та батьків

Проблеми якості та безпечності харчування, як і попередження шлунково-кишкових та інших інфекційних хвороб, включаючи поширення Covid-19, розкривають ряд соціальних та
економічних проблем сучасної України: низький рівень надання медичних послуг, високий рівень смертності від інфекційних хвороб, проблеми щодо загальної культури та малий відсоток
вакцинованого населення, як і нестача дієвої інфраструктури для забезпечення заходів санітарної та епідеміологічної безпеки. На даний час більше як 5 мільйонів дітей харчуються в
українських школах та дитячих садках. Лише у 2019 році у 38% українських шкіл та дитячих садків були зареєстровано харчові розлади у дітей. У зв’язку із цим особливо важливо
дотримуватися основних положень системи контролю HACCP щодо якості харчових продуктів.

School Food Generation здійснюється в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у  Донецькій і Луганській областях (підконтрольних Уряду Україні)», який реалізують МБФ Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings та ВГО Поруч, у партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)

 Наталія Пухальська про School food generation
Відгук про проєкт School food generation

НОВИНИ

Конкурс серед загальноосвітніх навчальних закладів Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»

Конкурс серед загальноосвітніх навчальних закладів Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»

Нагадуємо, що у Вас є можливість взяти участь у конкурсі серед загальноосвітніх навчальних закладів Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»....

Read More
Конкурс серед закладів професійної освіти Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»

Конкурс серед закладів професійної освіти Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»

Нагадуємо, що у Вас є можливість взяти участь у конкурсі серед закладів професійної освіти Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти». Передумови. Проблеми...

Read More