Безпечність харчових продуктів: сучасні підходи.
Радіо програма «У своїй тарілці». Ведуча: Олена Брайченко Безпечність харчових продуктів: сучасні підходи. Команда проєкту “School Food Generation”: Марія Тищенко,...
Мета: впровадження за допомогою принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в закладах освіти
Головні компоненти реалізації проєкту:
Навчальні проєктні заходи, які реалізує ВГО «ПОРУЧ»:
Проблеми якості та безпечності харчування, як і попередження шлунково-кишкових та інших інфекційних хвороб, включаючи поширення Covid-19, розкривають ряд соціальних та
економічних проблем сучасної України: низький рівень надання медичних послуг, високий рівень смертності від інфекційних хвороб, проблеми щодо загальної культури та малий відсоток
вакцинованого населення, як і нестача дієвої інфраструктури для забезпечення заходів санітарної та епідеміологічної безпеки. На даний час більше як 5 мільйонів дітей харчуються в
українських школах та дитячих садках. Лише у 2019 році у 38% українських шкіл та дитячих садків були зареєстровано харчові розлади у дітей. У зв’язку із цим особливо важливо
дотримуватися основних положень системи контролю HACCP щодо якості харчових продуктів.
School Food Generation здійснюється в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Донецькій і Луганській областях (підконтрольних Уряду Україні)», який реалізують МБФ Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings та ВГО Поруч, у партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)
Радіо програма «У своїй тарілці». Ведуча: Олена Брайченко Безпечність харчових продуктів: сучасні підходи. Команда проєкту “School Food Generation”: Марія Тищенко,...
Початок року – з прямого ефіру на Українському Радіо. Четвертого січня представники ВГО «ПОРУЧ» взяли участь в авторській передачі Галини...
ВГО «ПОРУЧ» в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та...