Аналітичне дослідження реформи шкільного харчування
«…..Вивчення оприлюднених технологічних карт нового шкільного меню показало половинчастість виконаної роботи, а саме:Створюється враження, що при укладанні документації взагалі не...
Мета: впровадження за допомогою принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в закладах освіти
Головні компоненти реалізації проєкту:
Навчальні проєктні заходи, які реалізує ВГО «ПОРУЧ»:
Проблеми якості та безпечності харчування, як і попередження шлунково-кишкових та інших інфекційних хвороб, включаючи поширення Covid-19, розкривають ряд соціальних та
економічних проблем сучасної України: низький рівень надання медичних послуг, високий рівень смертності від інфекційних хвороб, проблеми щодо загальної культури та малий відсоток
вакцинованого населення, як і нестача дієвої інфраструктури для забезпечення заходів санітарної та епідеміологічної безпеки. На даний час більше як 5 мільйонів дітей харчуються в
українських школах та дитячих садках. Лише у 2019 році у 38% українських шкіл та дитячих садків були зареєстровано харчові розлади у дітей. У зв’язку із цим особливо важливо
дотримуватися основних положень системи контролю HACCP щодо якості харчових продуктів.
School Food Generation здійснюється в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Донецькій і Луганській областях (підконтрольних Уряду Україні)», який реалізують МБФ Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings та ВГО Поруч, у партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)
«…..Вивчення оприлюднених технологічних карт нового шкільного меню показало половинчастість виконаної роботи, а саме:Створюється враження, що при укладанні документації взагалі не...
Проектною командою ВГО «ПОРУЧ» в рамках проекту «School Food Generation» підготовлений Інформаційно-навчальний відеопрактикум «Система НАССР в закладах освіти». Практикум охоплює основні механізми...
Підбиття підсумків проекту «Впровадження санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов...
З 13 по 16 серпня на Київщині в етнографічному комплексі «Українське село» відбувся літній учнівський табір «CAMP безпечності продуктів і...