“Школа Волонтерів” в Ужгороді

“Школа Волонтерів” в Ужгороді

16-17 вересня на запрошення ГО «Відродження України Закарпаття» наші експерти відвідали з серією тренінгів «Школа Волонтера» прекрасне місто Ужгород.

Захід об’єднав усіх активних волонтерів Закарпатчини, які протягом двох насичених днів вивчали теоретичні та набували практичних навиків, котрі стануть необхідними у реалізації соціальних проектів.

Під час програми першого дня учасники проекту мали змогу ближче познайомитися, дізнатися про зародження волонтерського руху, зрозуміти важливість лідера та команди, вплив громад на владу та на процес прийняття рішень, необхідність присутності перших на всіх етапах прийняття рішень.

У ході роботи наступного дня активісти практикували комунікативні якості, освоїли основи написання проектів, ознайомилися з можливими шляхами їхнього фінансування і пограли в Гру “Світ Громади”.

Об’єднавшись за сферами інтересів, учасники школи створили важливі соціальні проекти.

Проект «Школа Волонтера» є певним майданчиком для комунікації між волонтерами, обміном досвідом, думками, народження нових креативних ідей для подальшої роботи. І одним з таких результатів стало виникнення ідеї щодо об’єднання громадських організацій Закарпатчини задля втілення масштабніших проектів.

Щиро дякуємо ГО «Відродження України Закарпаття» та директору ЗОШ № 5 м.Ужгород Петру Кіндюху за організацію та співпрацю.

Тренерами тренінгу були Марина Поліщук та Христина Гиренко.