Цікавий досвід з трансформації конфліктів

Цікавий досвід з трансформації конфліктів

В останню декаду квітня педагогічні й учнівські колективи трьох навчальних закладів (Рубіжанської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів № 2 Луганської області, Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І—ІІІ ступенів № 3, що на Донеччині, та П’ядицького ліцею Івано-Франківської області) мали змогу отримати масу пізнавальної, корисної та актуальної інформації, взявши участь у вебінарі «Трансформація конфліктів» у рамках проєкту «Побудова миру в Україні: розвиток у дітей та молоді здібностей до ненасильницького вирішення конфліктів», який реалізується ГО «ВГО «Поруч» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutsсhland) за підтримки Інституту міжнародних відносин IFA, що фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини (АА) в рамках програми фінансування ZIVIK.

Метою проєкту є сприяння школам у розвитку миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів у дітей і молоді.

Педагоги й діти залюбки брали участь в обговоренні різноманітних кейсів, розгляді ситуацій. Було дуже цікаво, адже тренерам удалося створити позитивну й товариську атмосферу; усі учасники легко обмінювалися власними думками, шукали шляхи мирного розв’язання конфліктів. Працювали парами, групами. За відгуками численних учасників, вебінари стали вельми цікавим і корисним досвідом для кожного.

За підсумками дводенного навчання всі учасники отримали сертифікати.