Справжня історія твориться дітьми

Справжня історія твориться дітьми

З 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй кожен третій вівторок вересня, день відкриття чергової сесії ООН, став днем всесвітньої відмови від насильства та вогню. 7 вересня 2001 року Генасамблея ООН запропонувала розширити його значення, закликавши розбратані сторони в усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.

В Україні День миру також відзначають з 2002 року, згідно з Президентським Указом від 5 лютого 2002 року. Нині мир у нашій країні не є абстрактним бажанням — це усвідомлена й вистраждана мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі вже понад шість років триває боротьба на сході України. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, нині відчула кожна українська родина. Мир — це не лише перемога у збройному конфлікті; це — щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку й заможного майбутнього.

Сьогодні ООН закликає всі країни світу зупинити військові дії та припинити проливати кров. Цей день для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру, обміну інформацією і практичним досвідом його досягнення. …Невіддільною частиною урочистостей є відлуння «Дзвону миру» та хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був відлитий з монет, зібраних дітьми з 60 країн світу; на ньому є напис: «Нехай буде мир в усьому світі».

Українські діти також не стоять осторонь проблеми миру в нашій країні та на всій планеті і віддають за нього свій голос. Так цьогоріч учні чотирьох «підшефних» ГО «ВГО «Поруч» Шкіл миру з різних куточків нашої Батьківщини — міст Херсона, Рубіжного (Луганщина), Костянтинівки (Донеччина) та П’ядицької ОТГ на Івано-Франківщині — за підтримки нашої організації та разом зі справжнім генієм слова, «рок-зіркою сучасної української літератури» Сергієм Жаданом подарували всім українцям доброї волі це чудове відеопривітання.

«Справжня історія твориться дітьми» — приєднуйтеся!