Стартувала програма підготовки тренерів у рамках проєкту «School Food Generation»

Стартувала програма підготовки тренерів у рамках проєкту «School Food Generation»

17-20 березня відбувся перший з чотирьох навчальних модулів для підготовки тренерів, які будуть займатися на місцях навчанням щодо впровадження стандартів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Тренінгову програму реалізовує ВГО «ПОРУЧ» у партнерстві з ChildFundDeutschland, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Основною метою проєкту є розвиток надійної системи контролю харчових продуктів в закладах освіти через інтеграцію принципів НАССР.

Участь у тренінгу взяли представники освіти, фахівці системи харчування, працівники місцевих органів самоврядування з Донецької, Луганської (підконтрольних уряду України території) та Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Харківської і Херсонської областей.

В програмі навчання: знайомство з нормативною базою НАССР, методами впровадження стандартів НАССР, санітарним регламентом та вимогами до інфраструктури, а також вимогами до безпеки продуктів і сировини для приготування їжі у шкільних харчоблоках, а також основи тренерської майстерності.

«Цей навчальний курс направлений на підготовку тренерів, які будуть у себе в регіонах готувати фахівців до впровадження вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів у закладах освіти, — розповідає Юлія Слива, доцент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, тренер із законодавства щодо безпечності харчових продуктів і впровадження вимог законодавства у закладах освіти. — Безпосередньо навчити всіх представників всіх закладів освіти вимог законодавства і практики їх дотримання є досить складним завданням. А ось підготувати фахівців, які зможуть їх навчити — це є ефективна ідея. Під час чотирьох днів у кожному з чотирьох модулів фахівці отримають необхідну інформацію, яку вони повинні відобразити у своїх навчальних курсах у себе в регіоні, для своєї зацікавленої аудиторії».

За словами Дмитра Вітвіцького, менеджера проєкту, керівника проєктної команди ВГО «ПОРУЧ», наприкінці березня на Луганщині стартує інформаційно-тренінгова компанія для працівників шкіл і батьків учнів щодо безпечного харчування. Фахові експерті проведуть моніторинг стану харчоблоків у 18 школах області, і за результатами будуть розроблені конкретні рекомендації щодо дотримання стандартів НАССР.

#ChildFundDeutschland #BMZ #HACCPstandardsInUkraine

#sfg_project #шкільне_харчування #здорова_генерація

#schools_food_generation

#schools_food_ua

—————————————————-

School Food Generation здійснюється в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Луганській та Донецькій областях (підконтрольних Уряду України)», що реалізують МБФ

Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings та ВГО

, у партнерстві з

Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland

, за фінансової підтримки

Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)