Мета: впровадження за допомогою принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в закладах освіти
Головні компоненти реалізації проєкту:
- Впровадження стандартів НАССР, здорового, збалансованого харчування в закладах середньої освіти;
- Проведення практичного навчання основної цільової аудиторії щодо ключових положень концепції HACCP;
- Проведення аналітичного дослідження і розробка «Policy Paper»;
- Модернізація 2 харчоблоків в закладах середньої освіти Донецької і Луганської областей;
- Інформаційно-просвітницька кампанія з основ безпечного харчування і впровадження стандартів НАССР.
Навчальні проєктні заходи, які реалізує ВГО «ПОРУЧ»:
- 9-денна навчально-освітня програма для 40 представників громад
- 16-денна програма з підготовки 30 мультиплікаторів
- Тренінги для студентів професійної освіти (2 групи по 20 осіб)
- Навчання 100 учнів закладів середньої та професійної освіти
- Навчально-мотиваційний табір для 40 учнів та студентів професійної освіти
- 30-тригодинних семінарів для вчителів та батьків
Проблеми якості та безпечності харчування, як і попередження шлунково-кишкових та інших інфекційних хвороб, включаючи поширення Covid-19, розкривають ряд соціальних та
економічних проблем сучасної України: низький рівень надання медичних послуг, високий рівень смертності від інфекційних хвороб, проблеми щодо загальної культури та малий відсоток
вакцинованого населення, як і нестача дієвої інфраструктури для забезпечення заходів санітарної та епідеміологічної безпеки. На даний час більше як 5 мільйонів дітей харчуються в
українських школах та дитячих садках. Лише у 2019 році у 38% українських шкіл та дитячих садків були зареєстровано харчові розлади у дітей. У зв’язку із цим особливо важливо
дотримуватися основних положень системи контролю HACCP щодо якості харчових продуктів.
School Food Generation здійснюється в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Донецькій і Луганській областях (підконтрольних Уряду Україні)», який реалізують МБФ Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings та ВГО Поруч, у партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)
Наталія Пухальська про School food generation
Відгук про проєкт School food generation
НОВИНИ
Аналітичне дослідження реформи шкільного харчування
«…..Вивчення оприлюднених технологічних карт нового шкільного меню показало половинчастість виконаної роботи, а саме:Створюється враження, що при укладанні документації взагалі не...
Навчаємо в рамках реформи шкільного харчування
Проектною командою ВГО «ПОРУЧ» в рамках проекту «School Food Generation» підготовлений Інформаційно-навчальний відеопрактикум «Система НАССР в закладах освіти». Практикум охоплює основні механізми...
Підбиття підсумків проекту щодо впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти
Підбиття підсумків проекту «Впровадження санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов...
Навчилися самі – розкажуть іншим: підсумки учнівського пізнавально-практичного табору
З 13 по 16 серпня на Київщині в етнографічному комплексі «Українське село» відбувся літній учнівський табір «CAMP безпечності продуктів і...
“Що таке School Food Generation”?
Відео “Що таке School Food Generation”. Ми надаємо важливого значення свідомому впровадженню HACCP в Україні. Це перший, але найважливіший крок...
Стартувала програма підготовки тренерів у рамках проєкту «School Food Generation»
17-20 березня відбувся перший з чотирьох навчальних модулів для підготовки тренерів, які будуть займатися на місцях навчанням щодо впровадження стандартів...
Конкурс серед загальноосвітніх навчальних закладів Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»
Нагадуємо, що у Вас є можливість взяти участь у конкурсі серед загальноосвітніх навчальних закладів Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»....
Конкурс серед закладів професійної освіти Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти»
Нагадуємо, що у Вас є можливість взяти участь у конкурсі серед закладів професійної освіти Луганської та Донецької областей «Агенти чистоти». Передумови. Проблеми...
Конкурс: впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти Донецької і Луганської областей
Конкурс з проведення навчально-практичних заходів з впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти Донецької і Луганської областей. Конкурс відбувається в рамках...
Конкурс на закупівлю готельних послуг з тимчасового розміщення учасників тренінгового навчання в рамках проєкту «School Food Generation»
ВГО «ПОРУЧ» в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та...
Підготовка тренерів з основ впровадження безпечного харчування (НАССР) в закладах освіти
Запрошуємо взяти участь у безкоштовній 16-денній програмі з підготовки тренерів з основ впровадження безпечного харчування (НАССР) в закладах освіти. Посилання...